obuda-logo

Vissza az obuda.hu főoldalára

ÓBVSZ - Óbuda-Békásmegyer Városrendezési és Építési Szabályzat

utoljára frissítve: 2019. november 22.

Aranyvölgy IMCS 2016 KSZT (Folyamatban lévő KÉSZ)

Leírás:

Az önkormányzat a 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 42. §szerinti tárgyalásos eljárásban történő véleményezés során az alábbi területekre készít Kerületi Szabályozási Tervet (továbbiakban: KSZT):

Budapest III. kerület Bécsi út – a 21582/1 hrsz észak-nyugati határa – Aranyvölgy utca északi határvonala a 22535/5 hrsz meghosszabbított vonaláig – Aranyhegyi patak – (21945) hrsz-ú közterülete által határolt terület

A tervezési területre jelenleg a Budapest III. kerület Pomázi út – Bécsi út – Aranyvölgy utca által határolt területre vonatkozó 43/2009. (IX.30) rendelettel elfogadott KSZT van érvényben, amely Óbuda-Békásmegyer Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 32/2001. (XI.30.) önkormányzati rendelet (ÓBVSZ) 9/49. sz. melléklete. A KSZT az érintett területet I-III-V/K2 jelű nagytelkes, vegyes beépítésű intézményterület övezetbe sorolja.

A tervezett beruházás célja a villamosvonal Bécsi út külső szakaszán a Budapest-Esztergom vasútvonal új Aranyvölgy állomásáig történő meghosszabbítása. Ehhez kapcsolódóan az új végállomásnál kerül kialakításra az intermodális (vasútállomást, villamos és helyközi autóbusz végállomást, valamint P+R és B+R parkolót integráló) csomópont, amely nemcsak a III kerületi lakosok, de a környező agglomerációs településekről érkezők igényeinek kiszolgálását is tervezi, környezetbarát és gyors közösségi közlekedési alternatívát kínálva. Azonban a hatályos tervek nem teszik lehetővé ennek megvalósítását, így annak módosítása szükséges.

A KSZTelkészítésének várható hatása

  • környezetbarát és gyors közösségi közlekedési alternatíva
  • III. kerületi és agglomerációs igények együttes kiszolgálása
Letöltés:jóváhagyandó munkarész (rendelet tervezet)
Letöltés:szabályozási tervlap
Típus: Folyamatban lévő KÉSZ